Massage in Ypenburg

Massage in Ypenburg 2017-07-12T15:52:25+00:00

VOOR WIE?

Bij stijfheid en lage rugpijn, bij verminderde mobiliteit van gewrichten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid en nervositeit. Massage heeft zowel een preventieve als een curatieve werking op CANS (Complaints of Arm, Neck en Shoulder; voorheen RSI) klachten.
De meeste lichamelijke klachten zijn gevolg van psychosociale druk, arbeidsbelasting en nasleep van letsel. Dankzij massage kan lichaam en geest ontspannen. Ontspanning en balans zijn de voorwaarden voor het herstel. Balans is geen midden, middenpunt of iets statisch. Balans is het dynamische evenwicht tussen de spanning en ontspanning, tussen de werking van het sympatische en parasympatische zenuwstelsel. De adem, spijsvertering, immuunsysteem, bloedcirculatie, hormonenafscheiding en veel andere functies worden voor u door uw lichaamssystemen geregeld, maar u moet zorgen dat geen van die systemen langer overwerkt en andere systemen verzwakt. Dat zorgt voor onbalans.

WERKWIJZE

Afhankelijk van de reden waarom gekozen wordt voor massage, wordt aandacht besteed aan specifieke lichaamszones en worden de juiste technieken vanuit integratieve massage, polariteitsmassage en voetreflexologie toegepast. De massage duurt gemideld 60 minuten. Voor de behandeling wordt een intake gesprek gehouden. Tijdens de massage ligt u zonder kleding op de zachte massagetafel en uw lichaam wordt bedekt met een heerlijke katoenen doek. Voor de massage gebruik ik neutrale olie en als dat nodig is ook de etherische oliën: Lavendel, Cedar wood en Vetiver. Etherische oliën worden gewonnen uit bomen, planten en bloemen. Deze oliën bevatten puur levenskracht van de plant. Alle oliën hebben een eigen geur, kleur en natuurlijk specifieke werking.

Mijn massagesessie is een deel van een Natuurgeneeskundig consult en wordt door de meeste verzekeraars gedeeltelijk vergoed.

HOLISTISCHE MASSAGE

Het doel van deze massage is het verbinden van lichaam en geest. ervaren van diepe ontspanning en bewuster worden van de onbewuste processen.

De massagevorm die ik gebruik is Polariteitsmassage. Bij Polariteitsmassage wordt zowel fysiek als energetisch gewerkt. Het doel is om de doorstroming van levensenergie, die door en rondom ons lichaam stroomt, te stimuleren. Een teveel of een te weinig aan spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van energie. Levensenergie is energie in beweging. Als deze beweging verdwijnt ontstaat er spanning. Polariteitsmassage maakt spanning los zodat de energie ook daar vrijer kan stromen. Op het moment dat geblokkeerde energie vrij begint te stromen kunnen ook de vastzittende emoties na boven komen, vaak wordt een oorzaak van de lichamelijke spanning gevoeld.

Om doorstroming van energie te stimuleren werk ik enerzijds met massagegrepen die direct het gespannen weefsel losmaken en anderzijds met polarisaties, verbindingsgrepen, die inwerken op het vrij doorstromen van energie. Een afwisseling van tegengestelde massagegrepen zorgt voor beweging en nieuwe balans. De aanrakingen zullen afwisselend licht en oppervlakkig, stimulerend of stevig zijn.