Wat is Bowen Techniek?

De Bowen techniek is een subtiele techniek en houdt in, dat met duimen en vingers een korte, rollende beweging wordt gemaakt over zacht weefsel, zoals spieren, pezen en fascie (bindweefselvlies), op specifieke plekken van het lichaam. Deze bewegingen stimuleren het lichaam om zich te herstellen. Door de rolbewegingen wordt het weefsel in beweging gebracht, wat aanleiding is voor de hersenen om die prikkel te verwerken en een adequate reactie erop te geven.

Bowen Techniek werkt op fysieke en emotionele gesteldheid
Het aantal plaatsen waar gewerkt wordt is beperkt en na enkele van deze rolbewegingen wordt een pauze van enige minuten ingelast. Deze pauze is essentieel en een wezenlijk deel van de behandeling. Hierin krijgt het lichaam de tijd tot verwerking van de informatie en dat is het begin van het herstelproces.

De Bowen Therapie is vele jaren met succes in Australië en Engeland toegepast en sinds enkele jaren ook in Nederland geïntroduceerd. Deze zeer effectieve manuele behandelmethode is genoemd naar de man die het heeft ontwikkeld: Tom Bowen.
Bowen Therapie is een natuurlijke geneeswijze en kenmerkt zich door het werken op de bindweefselstructuren van het lichaam.

Bowen Therapie is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn geen contra-indicaties.

Bowen behandeling is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.
Neem bij twijfel altijd contact op met de arts.

Wat voor?

Bowen Therapie helpt en verlicht bij een groot aantal klachten:
– schouder- en armklachten, frozen shoulder
– tenniselleboog, RSI (CANS)
– whiplash
– hamstringsblessures
– bekkenproblematiek
– rugpijn
– darmklachten
– fibromylagie
– artrose, reuma
– allergieën, hooikoorts
– astma
– enkel-, knie- en voetproblemen
– blaas-en nierproblemen
– chronische vermoeidheid
– bedplassen
– koliekpijn (darmkrampjes bij babies)

Bowen behandeling

Het uitgangspunt van de Bowen behandeling is een holistische behandelwijze; de mens wordt als een geheel gezien en als zodanig behandeld. Een intakegesprek is nodig om een goed beeld te verkrijgen van zowel de fysieke als emotionele gesteldheid van de persoon.

Bowen behandeling: het effect
Een Bowen behandeling duurt ongeveer 45 – 60 minuten. Vaak zijn 3 tot 4 sessies, eens per week, voldoende om een blijvende vermindering van de klachten te bewerkstelligen. Extra behandelingen kunnen het effect verdiepen. In acute situaties is de behandeling kort en effectief. In slechts enkele minuten kan een direct resultaat bereikt worden. Bij chronische klachten zijn soms meerdere behandelingen nodig.

Bowen behandeling is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.
Neem bij twijfel altijd contact op met de arts.