Therapeutische massage

Bij stijfheid en lage rugpijn, bij verminderde mobiliteit van gewrichten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid en nervositeit. Massage heeft zowel een preventieve als een curatieve werking.
De meeste lichamelijke klachten zijn gevolg van psychosociale druk, arbeidsbelasting en nasleep van letsel. Dankzij massage kan lichaam en geest ontspannen. Ontspanning en balans zijn de voorwaarden voor het herstel.

Integratieve Massage: laat 3 volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.

Eerst wordt men in een dynamische massage op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.

Daarna ontvangt men met warme olie een intuïtieve massage. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.

Tenslotte wordt met een polariteitsmassage geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen, kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen.

Polariteitsmassage: is de massage, waarbij zowel fysiek als energetisch wordt gewerkt. Het doel is om de doorstroming van levensenergie te stimuleren. Een teveel of een te weinig aan spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van deze energie.

Holistisch Massage: Het doel van deze massage is het verbinden van lichaam en geest. ervaren van diepe ontspanning en bewuster worden van de onbewuste processen.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie/voetreflextherapie reflexzonetherapie/voetreflextherapie Reflexzonetherapie/voetreflextherapie stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Blokkades worden opgeheven en de levensenergie gaat weer stromen.

voeten

Voetreflexzonetherapie gaat er van uit dat alle lichaamsdelen en organen in verbinding staan met zones op de voeten. Deze punten heten reflexzones. Door druk uitoefening op deze reflexzones en door massage worden bepaalde delen van het lichaam gestimuleerd. Indien een orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert kan er tijdens een voetreflexmassage lichte pijn of een andere reactie in de orgaan/lichaamsdeel voelbaar zijn.

Daarbij komt nog dat voetreflexzonetherapie heel ontspannend is. Het kan je helpen je lichamelijk en geestelijk meer in balans te brengen.  Deze massage is dan ook een goede aanvulling op mijn andere behandeling als natuurgeneeskundig therapeut. V